נגישות
  שם:   טלפון:     אזור מגורים:  
 


- מיכל אבימור
- דופלקס בתל אביב
 
 
 


קצת על הפרויקט:דירת דופלקס חדשה במראה מודרני/נקי. אמנות ישראלית מקורית-בכל חדר. ההתחלה: עיצוב דירת קבלן חדשה בתל-אביב, דופלקס חמישה חדרים בקרבת הים. המטרה: לשפר את סטנדרט הקבלן ולקבל דירה מעוצבת, יפה, נוחה ונעימה, עבור משפחה. תוכנית הבניין והדירה הועברה לתכנון עיצוב הפנים, טרם התחלת הבנייה, כך התאפשרו שינויים ושדרוגים לסטנדרט הקבלני, על ידי תאומים בין המעצבת לבין הקבלן. הדרישות/בקשות: המעצבת ליוותה את כל השלבים, במשך כמה שנים: החל משלב קבלת תוכניות הבניין, שינוי תכנית הדירה, בחירת חיפויים וריצופים, בחירת כלים סניטריים, תכנון וליווי כל שלבי הביצוע, ועד בחירת אביזרים, פסלים ותמונות לדירה המוגמרת. מכיוון שהתהליך ממושך, נדרש לחשוב על צרכי הדיור, שנים לפני המעבר לדירה. הדרישות העיקריות היו: להתאים את הדירה למגורי משפחה, לשנות תוכניות חשמל, אינסטלציה ופתחי מיזוג. דרישה משמעותית היתה לתכנן מיקום ליצירות אמנות. בתחילת התהליך נדרש לתכנן שתי יחידות עיקריות: יחידת הורים ויחידה לבת מתבגרת. לקראת הכניסה לדירה, הצטרפה תינוקת למשפחה והדרישות קיבלו תפנית. שינויים אדריכליים ושינויי תשתיות: בנוסף לשינויי מיזוג וחשמל, נדרש תכנון מחודש של המטבח. מבנה הבניין כולל מגרעת אלכסונית. החלל האלכסוני נוצל עבור מטבח המשקיף לחדר המגורים, אך עם זאת מרוחק ממנו. אי גדול תוכנן במטבח. האי ממשיך ומנצל את האלכסוניות, למבט של היושבים אל חלל המגורים. קיר עיקרי במטבח, הכולל את המקרר והתנורים, הוצנע מהסלון. המדיח האינטגראלי הוסתר בארון בצמוד לכיור, כך שאינו נראה והוא מהווה המשך לארונות התחתונים במטבח. פתרון זה תורם ומעצים את הנקיון העיצובי של המטבח. פינת האוכל הגדולה תוכננה בין המטבח לבין הסלון. לשם כך הוכנה תשתית עבור גוף תאורה גדול, להארת השולחן הארוך. מיקום השולחן מאפשר קשר עין עם הסלון וכן נוחות גישה מהמטבח. בוצע תכנון מותאם לשניים מחדרי השינה: שינויי מיקום הכוללים שינוי תשתית חשמל, שינוי חדרי רחצה. אלו הכתיבו שינויי אינסטלציה וכן תכנון ושינוי מיקום ארונות. עבור ההורים וכן עבור הבת המתבגרת, תוכננו יחידות שינה כולל מקלחת/אמבטיה צמודים וכן ארונות גדולים בסמוך לחדר הרחצה. בשל הרצון לפרטיות ולהפרדה בין הנערה לבין ההורים, תוכננו שתי יחידות השינה, כל אחת בקומה נפרדת בדופלקס. בנוסף תוכנן הממ"ד שבקומה הראשונה, כחדר עבודה הכולל ארונות אחסון רבים. חדר שינה שלישי תוכנן בקומה השניה. עם צירופה של התינוקת החדשה, הוחלט שההורים יקבלו את יחידת השינה העליונה, בסמוך לתינוקת, אשר לה הותאם חדר השינה השלישי בדירה. בעתיד, כאשר התינוקת תגדל, יוכלו ההורים לעבור לקומה הראשונה, ואילו הבת הבוגרת תוכל לקבל את יחידת השינה העליונה. כך תשמר הפרדת הורים ילדים, כפי שתוכנן בתחילה. עיצוב ובחירת החומרים: הקונספט שנבחר לעיצוב, בהתאם לדרישת הדיירים היה נקי, מודרני סולידי ומאופק. ריצוף חללי האירוח בדירה עכשוי פרקטי ונטרלי, דמוי בטון אפור, האריחים גדולים: 90/90. עבור מרפסות השמש המרווחות, נבחר דק עץ איפאה. מדרגות הדופלקס צופו בעץ איכותי, ציפוי העץ ממשיך אל כל הקומה השניה, וממשיך כפרקט אל חדרי השינה. המטבח הותאם לדרישות ולנוחות הדיירים: מכיוון שבני המשפחה מרבים לבשל ולארח, תוכנן מקום עבור שני תנורים: ראשי ומשני. מקומות איחסון רבים תוכננו לאורך אחד הקירות, כמעט מרצפה עד תקרה, לאורך קיר נוסף תוכננו ארונות תחתונים בלבד, לקבלת מראה קליל שאינו עמוס. האי הגדול מוסיף מגירות אחסון רבות ומרווחות, וכן מספק משטח עבודה נוח, בקרבת התנורים והמקרר. החומרים שנבחרו כאן הם מודרניים מאד: ניולאק, זכוכית וקוריאן. הכיור גדול במיוחד ויצוק מקוריאן, אינטגראלי למשטח העבודה. גם חדרי הרחצה עוצבו בקוים נקיים. כל חדר קיבל צבע אחר, בצבעוניות מאופקת: אפור לחדר הרחצה בקומה התחתונה. ירוק זיתבהיר וסולידי בקומה השניה. בשרותי האורחים העזו הדיירים לבחור באריחים שחורים. כל אריחי החיפוי נבחרו בצבע אחיד, ובתבליט עדין. תבליט נקודות עדין לאריחים האפורים. תבליט פסים לאריחים האחרים. האריחים בכל חדרי הרחצה גדולים, מרצפה עד תקרה, ומתקבל מראה אחיד לכל אחד מהקירות. הריצוף שנבחר לחדרי הרחצה מודרני ואיכותי, דוחה אבנית, בצבע שחור. ארונות אמבטיה נוחים תוכננו בהתאמה, לכל אחד מחדרי הרחצה. ארונות בגדים גדולים, מודרניים ונוחים מאד, נבחרו לכל חדרי השינה, והוטמעו בקירות החדרים. בכדי לענות לדרישות התחזוקה עבור המשפחה, נבחרו חומרים פרקטיים ועמידים, קלים לתחזוקה. גם דלתות הפנים נדרשו לעמוד בדרישות הנקיון העיצובי וכן בדרישות האיכות והפרקטיות, לכן נבחרו דלתות עמידות בנזקי מים. השלמות העיצוב והסטיילינג: להשלמת ריהוט הסלון, נבחר שטיח מודרני לבן. השטיח מוסיף לאוירה החמימה של פינת האירוח ומסייע במסגור פינת הישיבה. בנוסף, נבחר לפינת הטלוויזיה הפסל "עם קדישמן במוזיאון" של האמן הישראלי אורן פישר. בסמוך לפינת האוכל, נתלתה תמונת שמן מופשטת של האמנית הישראלית דנה קרינסקי. שלוש תמונות שמן פיגורטיביות נוספות של דנה קרינסקי ניתלו במעלה המדרגות, מתחת לגוף תאורה מעוצב. לחדר התינוקת נבחר שטיח עגול מודרני ונתלתה תמונה פיגורטיבית, "חברות", של האמנית דנה קרינסקי. אמנות נבחרה גם לחדר ההורים. על השידה, בסמוך למיטה, הוצבה תמונה קטנה, בטכניקה מעורבת של האמנית ענת בנדורי. גם לחדר הנערה נבחר הדפס ממוסגר של ענת בנדורי. תאורה: מנורות הקיר והתקרה נבחרו בצבע לבן ובמראה מודרני מאד. מעל שולחן האוכל נבחרה מנורת תקרה גדולה המדגישה את המבנה האלכסוני של החלל. גופי תאורת לד הוספו במקומות רבים, בכדי להאיר ולהדגיש את האמנות שבדירה.
רשימת ספקים:מטבח: דקור. פרקטים/ריצוף/חיפוי/כלים סניטריים: שיש אלוני. דלתות פנים: פנדור. תאורה: קמחי תאורה. ארונות: דלקוב. ארונות חדרי רחצה: דקור. שטיחים: איתמר. כלי בית ואביזרים: גולף אנד קו. תמונות שמן: דנה קרינסקי.

אולם התצוגה
ראשון לציון:
כתובת: רח' אצ"ל 20
אזור התעשייה החדש,
טלפון: 03-9555051
אולם התצוגה דיזיין
סנטר בני ברק:
כתובת: קניון דיזיין סנטר, קומה 3 
רח' הלח"י 2
טלפון: 03-6162120

אולם תצוגה קרית גת:
כתובת:
 ישראל פולק 44
טלפון: 08-8588500

הנהלת פנדור
ראשון לציון:
כתובת: רח' אצ"ל 20
אזור התעשייה החדש
טלפון: 03-9555000

אולם התצוגה נתניה:
כתובת: מתחם הום דיזיין,
הגביש 10, א.ת פולג
טלפון: 09-7414471

מכירות לקבלנים וסוחרים
office@pandoor.co.il
פקס: 03-9617446